• Galeria

    antea-1 truskawki-festival-2 sadzonki-truskawek-03 sadzonki-truskawek-06
  1. Twoja wiadomość

Truskawki w galaretce agrestowej

40 dag agrestu, 20 dag truskawek, 2 szklanki wody, 20 dag cukru, 2 dag żelatyny

Agrest przebrać, umyć, zalać wodą i rozgotować. Gdy będzie miękki, zestawić z ognia, włożyć do lnianego woreczka, wycisnąć sok i osłodzić. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuścić w części gorącego soku. Dodać resztę soku. Truskawki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki. Ułożyć w szklanych kompotierkach i zalać przestudzonym sokiem z żelatyną. Odstawić do zastygnięcia.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • Blip
  • Blogger.com
  • email
  • Forumowisko
  • Gadu-Gadu Live
  • Grono.net
  • Kciuk.pl
  • RSS
  • Drukuj

Zostaw komentarz